YASHIL MOLIYALASHTIRISH: EKOLOGIK LOYIHALARNI IQTISODIY RAG‘BATLANTIRISH USULLARI - Asrayev , Shavkat (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2025)
Maqolada yashil moliyalashtirishning mohiyati va ekologik loyihalarni iqtisodiy rag‘batlantirish usullari tahlil qilinadi. Yashil moliyalashtirish ekologik barqarorlikni ta’minlash, energiya samaradorligini oshirish va tabiiy resurslarni tejash orqali iqtisodiy o‘sishga xizmat qiladi. Maqolada O‘zbekiston sharoitida yashil moliyalashtirishni rivojlantirish va ekologik loyihalarni qo‘llab-quvvatlash bo‘yicha tavsiyalar keltiriladi.