Agrotexnologiyalar va qishloq xo‘jaligi iqtisodiyoti - Axrorov , Elyorjon (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2025)
Ushbu maqolada agrotexnologiyalarni joriy etish orqali qishloq xo‘jaligi iqtisodiyotini modernizatsiya qilish imkoniyatlari tahlil qilinadi. Raqamli texnologiyalar, sun’iy intellekt, dronlar, IoT va avtomatlashtirilgan tizimlarning qishloq xo‘jaligidagi iqtisodiy samaradorligi ilmiy asosda yoritiladi. Shuningdek, O‘zbekistondagi mavjud tajribalar, muammolar va xalqaro amaliyot asosida tavsiyalar ishlab chiqiladi.