Biologiya fanlarini o‘qitishda oʻquvchilarning mustaqil va ijodiy faoliyatini rivojlantirish. - Khajiev , Ruzmatbek; Xalmuratova, Mexrijemal (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2025)
Ushbu maqolada Biologiya darslarida oʻquvchilarning mustaqil va ijodiy fikr yuritish ko‘nikmalarini shakllantirishda rivojlantiruvchi ta`lim texnologiyasidan foydalanishning afzalliklari haqida fikr-mulohazalar bayon qilingan.