Harbiy xizmatchilarda psixologik farovonlikni shakllantirishda shaxsiy resurslarning roli va xususiyati - DJUMANIYAZOV , YODGORBEK (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2025)
Ushbu maqolada harbiy xizmatchilarda psixologik farovonlikni shakllantirish jarayonida shaxsiy resurslarning ahamiyati, ularning asosiy komponentlari va psixologik barqarorlikka ta’siri yoritilgan. Shaxsiy resurslar – bu harbiy xizmatchining ichki kuchi, stressni yengish, motivatsiyani saqlash, irodaviy fazilatlar va emotsional muvozanatni ta’minlaydigan ruhiy imkoniyatlar majmuidir. Maqolada shaxsiy resurslarning turlari, ularning psixologik farovonlikni mustahkamlashdagi o‘rni va xususiyatlari tahlil qilingan.