Transport harakati va undan foydalanishga qarshi jinoyatlar tavsifi va uning muhim jihatlari - Niyazmetov , Ikram (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2025)
Maqolada transport harakatining tushunchalari, undan foydalanishda yo’l qo’yilishi mumkin bo’lgan holatlarning dunyo statistikasi hamda uning tahlillari asosida olimlarning fikr mulohazalari o’rganilganligi, jinoyatnnig kriminalistika nuqtai-nazaridan tavsiflanishining muhim jihatlari ifodalangan.