PARLAMENT HUQUQI: NAZARIYA VA AMALIYOT O‘RTASIDAGI UZVIY BOG‘LIQLIK - Maxmatqulova, Saida (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2025)
Parlament huquqining nazariy asoslari va amaliy faoliyati o‘rtasidagi uzviy bog‘liqlik yoritilgan. Parlamentning davlat hokimiyati tizimidagi o‘rni, qonun ijodkorligi jarayonining huquqiy va tashkiliy mexanizmlari tahlil qilingan. Shuningdek, O‘zbekiston Respublikasida parlament tizimining shakllanishi, uning demokratik islohotlardagi o‘rni va xalqaro tajribalar bilan bog‘liqligi ko‘rsatib o‘tilgan. Tadqiqotda nazariya va amaliyot uyg‘unligi qonun chiqaruvchi hokimiyat samaradorligini oshirishda muhim omil ekani ilmiy asosda isbotlangan.