LINGVOMADANIY FRAZEOLOGIZMLARNING O’ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Shahzoda Sog‘inboyeva (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2025)
Ushbu maqolada frazeologizmlarning xalq hayotida tutgan o‘rni, xalqning e’tiqodi, madaniyati, dunyoqarashini tavsiflovchi omil ekanligi o‘rganilgan. Har bir xalqning e’tiqodi va madaniyati bir-biriga o‘xshamasligi sababli ularning maqollari, matallari, frazeologik birliklari o‘xshash emas, shuning uchun xalqlarning madaniyatini o‘rganishda eng birinchi ularning tilini o‘rganish muhim bo‘ladi