BARABANLI QURITGICHLARNING NASADKA KONSTRUKSIYASINI TAKOMILLASHTIRISH VA ISH UNUMDORLIGINI OSHIRISH - Jumayev , Mirzohidjon (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2025)
Ushbu maqolada barabanli quritgichlarning nasadka (ichki elementlar) konstruksiyasini takomillashtirish orqali quritish jarayonining samaradorligini oshirish masalalari yoritilgan. Quritgich ichidagi nasadkalar mahsulot zarrachalarining harakatini boshqarish, issiqlik va massa almashinish yuzasini kengaytirish hamda havo oqimining bir tekis taqsimlanishini ta’minlashda muhim rol o‘ynaydi. Tadqiqot natijalari asosida nasadkalarning shakli, joylashuvi va materialining o‘zgarishi quritish tezligi va energiya sarfiga sezilarli ta’sir ko‘rsatishi aniqlangan. Shuningdek, optimallashtirilgan nasadka konstruksiyasi yordamida barabanli quritgichlarning ish unumdorligi oshirilishi va energiya tejamkorligi ta’minlanishi ko‘rsatilgan.