MAKTAB TA’LIMIDA O‘QITISH SIFATINI BAHOLASHNING KO‘P TARMOQLI RAQAMLI-DIAGNOSTIK TIZIMINI JORIY ETISH VA BOSHQARISH - Nurmetov Tursunbek Kenjayevich (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada zamonaviy maktab ta’limi tizimida o‘qitish sifatini oshirish va uni obyektiv baholashning dolzarb masalalari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqotning asosiy markazida ko‘p tarmoqli raqamli-diagnostik tizimni joriy etishning pedagogik va texnologik asoslari yotadi. Maqolada an’anaviy baholash usullarining cheklanganligi, raqamli texnologiyalar yordamida o‘quvchilarning o‘zlashtirish ko‘rsatkichlarini monitoring qilish, o‘qituvchilar faoliyatini tahlil qilish va ta’lim jarayonini boshqarishda ma’lumotlarga asoslangan qarorlar qabul qilish mexanizmlari tahlil qilingan. Raqamli-diagnostik tizimning tarkibiy qismlari, jumladan, intellektual tahlil modullari va qayta aloqa tizimlarining ta’lim samaradorligiga ta’siri bayon etilgan.