TARIXIY JADIDAYI TOSHKENT ASARI MAZMUNI VA MOHIYATI - Xayitova Feruza Buxarovna; Davletova Guljaxan Osman gizi (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2026)
Ushbu maqolada XIX O’rta Osiyo tarixining noyob manbai bo’lgan “Tarixi jadidayi Toshkent” asarini batafsil yoritadi. Asar muallifi Muhammad Solih Rahim Qoraxo’ja o’g’li(1830-1889) hayoti,ta’limi va faoliyatiga to’xtalib,asarning tuzilishi mazmuni mohiyati hamda ilmiy ahamiyatini tahlil qiladi.Maqola ilmiy tadqiqotlar va manbalarga asoslanib ,asarning O’zbekiston tarixiy va madaniy merosidagi o’rnini ta’kidlaydi va asarning qanday yozilganligi bayon qilinadi.