O‘SMIRLARDA SURUNKALI GIPERTROFIK GINGIVITNI DAVOLASHNING KLINIK XUSUSIYATLARI - Saidova Muxlisa Axrorovna; Irxanova Maftuna Miravzal qizi (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2026)
Mazkur ilmiy tezis o‘smirlar orasida keng tarqalgan surunkali gipertrofik gingivitning klinik-patogenetik xususiyatlari, etiologik omillari va davolashning zamonaviy yondashuvlarini o‘rganishga bag‘ishlangan. Tadqiqotda gingival to‘qimalarning gormonal sezgirligi, mikrobiotsenozdagi o‘zgarishlar, biofilm hosil bo‘lish mexanizmlari hamda mahalliy irritantlarning ta’siri kompleks tahlil qilindi. Shuningdek, konservativ va kompleks davolash usullarining klinik samaradorligi baholandi. Olingan natijalar asosida o‘smirlar uchun individualizatsiyalashgan davolash protokollarini ishlab chiqish zarurligi asoslandi.