Nerv sistemasi anatomiyasi va fiziologiyasi - Axmedov Fazliddin; Saydaliyeva Shaxzoda Alisher qizi; Axmadjonova Munisa Maqsadjon qizi; Sayidova Saida Azizbek qizi (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu ishda nerv sistemasining anatomik tuzilishi va fiziologik funksiyalari yoritilgan. Nerv sistemasining asosiy bo‘limlari – markaziy va periferik nerv tizimlari, ularning tarkibi va organizmdagi roli haqida ma’lumot beriladi. Shuningdek, nerv hujayralari – neyronlarning tuzilishi, qo‘zg‘aluvchanlik va o‘tkazuvchanlik xususiyatlari tahlil qilinadi.