YURAK TUZLISHI VA FUNKSIYASI. - Odilova Zuhraxon Xojiqurbon qizi; Qo’ldosheva Karimaxon Baxtiyorjon qizi; Raimjonova Shoxidaxon Odinajon qizi; Axmedov Fazliddin Yusupovich (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2026)
Ushbu maqolada yurakning anatomik tuzilishi, uning asosiy qismlari, qon aylanish tizimidagi o‘rni hamda fiziologik funksiyalari batafsil yoritilgan. Yurakning bo‘lmachalari, qorinchalari, klapanlari va qon tomirlari tizimi o‘zaro bog‘liqlikda ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, yurak faoliyatini boshqaruvchi mexanizmlar, yurak sikli va uning organizmdagi ahamiyati ilmiy asosda tushuntiriladi.