TALABALARDA O‘ZLASHTIRISH SUSTLIGINING PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARINI O‘RGANISH USULLARI - Tangriyeva Iroda Allabergenovna (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2026)
Annotatsiya. Ushbu tezisda oliy ta’lim muassasalari talabalari orasida keng tarqalgan muammolardan biri — o‘quv materialini o‘zlashtirish sustligining psixologik ildizlari va ularni ilmiy jihatdan o‘rganish metodlari ko‘rib chiqiladi. Muallif tomonidan nazariy tahlil asosida motivatsion, kognitiv, emotsional-irodaviy va shaxsiy-individual omillar guruhlari ajratilib, har birini tashxislovchi psixodiagnostik metodikalar tizimi taqdim etiladi. Tezisda kuzatish, suhbat, so‘rovnoma, test, tabiiy va laboratoriya eksperimentlari, proyektiv metodikalar, hujjatlarni tahlil qilish kabi usullarning imkoniyatlari hamda cheklovlari qiyosiy tarzda yoritilgan.