SUN’IY INTELLEKT TEXNOLOGIYALARINI QO‘LLASH ASOSIDA TA’LIM JARAYONINI OPTIMALLASHTIRISH VA UNING SAMARADORLIGINI OSHIRISH - BAXRONOVA SARVINOZ AKBAR QIZI (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2026)
Annotatsiya. Mazkur tezisda Oʻzbekiston Respublikasida sunʼiy intellekt texnologiyalarini rivojlantirish strategiyasi asosida taʼlim tizimini modernizatsiya qilish masalalari yoritilgan. Xususan, sunʼiy intellekt texnologiyalarini taʼlim jarayoniga integratsiya qilish orqali bo‘lajak boshlang‘ich ta’lim o‘qituvchilarining innovatsion kompetentligini rivojlantirishning ilmiy-nazariy va metodik asoslari tahlil qilingan. Tadqiqotda raqamli transformatsiya sharoitida pedagog kadrlar tayyorlashning zamonaviy yondashuvlari, sunʼiy intellekt vositalarining didaktik imkoniyatlari hamda taʼlim samaradorligini oshirishdagi o‘rni asoslab berilgan