XORAZM VILOYATI SHAROITIDA ERTAGI TARVUZ EKISHNING SAMARADORLIGI VA EKOLOGIYASI - Xalliyeva Zilola Sattarbekovna (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada Xorazm viloyati sharoitida ertagi tarvuz ekishning agrotexnik, iqtisodiy va ekologik jihatlari o‘rganilgan. Hududning tuproq-iqlim sharoitlari, suv resurslaridan foydalanish darajasi, ertagi tarvuz navlarini yetishtirish texnologiyasi hamda hosildorlik ko‘rsatkichlari tahlil qilindi. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, ertagi tarvuz yetishtirish Xorazm viloyati sharoitida yuqori iqtisodiy samaradorlikka ega bo‘lib, suv resurslaridan oqilona foydalanish va agroekologik muvozanatni saqlashda muhim ahamiyatga ega ekanligi aniqlandi.