O‘ZBEKISTONDA TA’LIM ISLOHOTLARINING NORMATIV-HUQUQIY ASOSLARI - MATTIYEV MUROD SHAMSIYEVICH, (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2026)
Annotatsiya. Maqolada O‘zbekistonda ta’lim islohotlarining normativ-huquqiy asoslari tahlil qilinadi. Hozirgi kunda ta’lim tizimida amalga oshirilayotgan islohotlar qonunchilik va davlat dasturlari orqali tartibga solinadi. Maqolada ta’lim sohasini rivojlantirishda qonunlar, qarorlar va strategik hujjatlar rolini tahlil qilish, shuningdek ularning zamonaviy pedagogik va ijtimoiy talablarga mosligini o‘rganishga alohida e’tibor qaratilgan. Tahlil natijalari asosida davlat va pedagoglar uchun amaliy tavsiyalar beriladi.