SHARQ MUTAFAKKIRLARI HAMDA MAHALLIY OLIMLARNING PEDAGOGIK QARASHLARIDA MILLIY AN’ANALARDAN FOYDALANISH MASALALARI - Abdullaeva Turgunoy Kasimjonovna, (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqola sharq mutafakkirlari va mahalliy olimlarning pedagogik qarashlarida milliy an’analardan foydalanish masalalarini tahlil qiladi. Maqolada Abu Nasr Forobiy, Abu Ali ibn Sino, Alisher Navoiy kabi sharq mutafakkirlari pedagogik g‘oyalari va Abdulla Avloniy, Hamid Olimjon kabi mahalliy olimlarning ta’limiy tajribalari o‘rganiladi. Ularning asarlarida milliy qadriyatlar, tarbiya tizimi va axloqiy tamoyillar talabalarning ma’naviy va intellektual rivojlanishida qanday qo‘llanilishi mumkinligi ko‘rib chiqiladi. Shu bilan birga, zamonaviy ta’lim jarayonida milliy an’analarni uyg‘unlashtirish va pedagogik merosdan samarali foydalanishning ahamiyati yoritiladi.