O'qish savodxonligi darslarida boshlang'ich sinf o'quvchilarining ekologik madaniyatini shakllantirish metodikasi - Yaxshimuratova Zeboxon Bekpo‘lat qizi, (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2026)
Annotatsiya: Maqolada boshlang'ich sinf o'quvchilarida ekologik madaniyatni shakllantirishning muhim yo'nalishlaridan biri sifatida o'qish savodxonligi darslaridan foydalanish masalalari ko'rib chiqiladi. Ushbu darslar orqali o'quvchilarda atrof-muhitga ongli munosabat, tabiatni muhofaza qilish ko'nikmalari, ekologik mas'uliyat va estetik tuyg'ularni rivojlantirish mumkin. Maqolada integratsiyalashgan yondashuvlar, matnlar tanlash, suhbat va loyiha usullari, o'yinli mashqlar kabi metodlar tahlil qilinadi. Natijada o'quvchilarning ekologik savodxonligi va madaniyati oshirilishi, ularning tabiatga hurmat ruhida tarbiyalanishi ta'minlanadi. Tadqiqot O'zbekiston maktab ta'limi sharoitida amaliy ahamiyatga ega.