ABDULLA AVLONIY ASARLARIDA YOSHLARNI OILADA TARBIYALASHNING O‘ZIGA XOS AHAMIYATI - Hasanova , Shalola (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2025)
Mazkur maqolada Abdulla Avloniy asarlarida yoshlarni oila muhitida tarbiyalashning o‘ziga xos ahamiyati o‘rganiladi. Tadqiqot davomida Avloniy pedagogik qarashlari tahlil qilinib, oila tarbiyasining yoshlarning axloqiy, ma’naviy va madaniy kamolotidagi roli yoritiladi. Muallif o‘rganishlarida Avloniy oila muhitini shaxs tarbiyasidagi birlamchi maktab deb hisoblaganligi, ota-onaning farzand tarbiyasidagi namunaviy roli hamda ma’naviy-axloqiy qadriyatlarning o‘zlashtirilishida oilaning ahamiyati ta’kidlangan. Shuningdek, zamonaviy tadqiqotlar bilan bog‘liq qarashlar ham keltiriladi. Maqola oila tarbiyasining bugungi ta’lim tizimidagi o‘rni va uning yoshlarni kamolga yetkazishda tutgan markaziy o‘rnini ko‘rsatadi.