AKSIYADORLIK JAMIYATLARIDA RAQAMLI BOSHQARUV INFRATUZILMASINI TAKOMILLASHTIRISH YO‘NALISHLARI - Xasanov Azizbek Islambayevich, (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2026)
Zamonaviy iqtisodiy rivojlanish sharoitida aksiyadorlik jamiyatlari faoliyatining samaradorligi bevosita raqamli texnologiyalardan foydalanish darajasiga bog‘liq bo‘lib bormoqda. Raqamli iqtisodiyotga o‘tish jarayonlari korxonalar boshqaruv tizimlarini tubdan yangilashni, axborot texnologiyalarini keng joriy etishni hamda boshqaruv infratuzilmasini zamonaviy talablar asosida takomillashtirishni talab etmoqda. Biroq amaliyot shuni ko‘rsatadiki, ko‘plab aksiyadorlik jamiyatlarida raqamli boshqaruv infratuzilmasi yetarli darajada rivojlanmagan bo‘lib, bu holat korxonalar faoliyatining umumiy samaradorligiga salbiy ta’sir ko‘rsatmoqda.