Zamonaviy dunyoda korrupsiyaga qarshi kurash: davlat, jamiyat va shaxs mas’uliyati - Nilufar Xalimova Farxod qizi (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2026)
Ushbu tezisda zamonaviy dunyoda korrupsiya global muammo sifatida ko'rib chiqiladi va unga qarshi kurashda davlat institutlari, fuqarolik jamiyati hamda har bir shaxsning mas’uliyati tahlil etiladi. Korrupsiyaning iqtisodiy, ijtimoiy va siyosiy oqibatlari, xalqaro va milliy tajribalar, O'zbekistondagi islohotlar asosida muhokama qilinadi. Tezisda korrupsiyaga qarshi kurashning samaradorligini oshirish uchun kompleks yondashuv – huquqiy, tarbiyaviy va jamoatchilik nazorati zarurligi ta’kidlanadi. O'zbekiston misolida davlat siyosati, Agentlik faoliyati va shaxsiy mas’uliyatning ahamiyati ko'rsatilgan.