Ta’limda Kreativlikning Amaliy xarakteri. - Ravshanova Gulnoza Asqar qizi, (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2026)
Ushbu tezisda ta’lim jarayonida kreativlikning amaliy xarakteri, ya’ni o‘quvchilar va talabalarda ijodiy fikrlash, muammolarni noodatiy yechimlar bilan hal qilish, innovatsion yondashuv va mustaqil ijodkorlikni rivojlantirishning mohiyati va amaliy usullari yoritiladi. Kreativlik nafaqat nazariy tushuncha, balki ta’limning real natijalariga bevosita ta’sir etuvchi omil sifatida ko‘rib chiqiladi. Zamonaviy ta’lim tizimida kreativ yondashuvlar orqali o‘quvchilarning tanqidiy fikrlashi, muammolarni hal qilish qobiliyati va innovatsion faoliyati oshirilishi ta’lim sifatini yangi bosqichga olib chiqishga xizmat qiladi. Tadqiqot asosan o‘zbek ta’lim tizimida qo‘llaniladigan amaliy metodlarga e’tibor qaratadi.