FONETIKA VA SINTAKSIS O’RTASIDAGI ALOQALAR: TALAFFUZ VA GAP TUZILISHI - Giyasova Dilrabo Turgʻun qizi (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2026)
Ushbu maqolada, fonetika va sintaksis o‘rtasidagi aloqalar tahlil qilinadi. Fonetika, tovushlarning talaffuzi, ularning fizik xususiyatlari va til tizimidagi o‘rni bilan shug‘ullanadi, sintaksis esa gap tuzilishini va so‘zlarning bir-biriga bo‘ysunishini o‘rganadi. Maqolada, talaffuz va gap tuzilishi o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqliklar, fonetik va sintaktik qonuniyatlarning o‘zaro ta’siri ko‘rsatiladi. Shuningdek, bu aloqalar tilshunoslikda va tilni o‘rganishda qanday rol o‘ynashini tushuntirishga harakat qilinadi.