KIMYO TA’LIMIDA INNOVATSION METODLAR VA LABORATORIYA MASHG‘ULOTLARINING SAMARADORLIGI - Dilnoza Erimbatova (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2026)
Kimyo ta’limida innovatsion metodlar va laboratoriya mashg‘ulotlari o‘quv jarayonining samaradorligini oshirishda muhim ahamiyatga ega. Zamonaviy pedagogik texnologiyalar, interaktiv metodlar, masofaviy ta’lim vositalari va eksperimental mashg‘ulotlar o‘quvchilarning bilim, ko‘nikma va amaliy tajribasini yanada mustahkamlaydi. Ushbu maqolada kimyo fanini o‘qitishda innovatsion metodlar va laboratoriya mashg‘ulotlarining ta’lim samaradorligiga ta’siri tahlil qilinadi. Maqolada eksperimental laboratoriya ishlari, virtual laboratoriyalar, simulyatsiya va interaktiv dars metodlari orqali o‘quvchilarning ilmiy tafakkurini rivojlantirish, amaliy ko‘nikmalarini oshirish va nazariy bilimlarni mustahkamlash imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, innovatsion pedagogik yondashuvlar ta’lim sifatini oshirish, o‘quvchilarda mustaqil izlanish va tajriba asosida qaror qabul qilish ko‘nikmalarini shakllantirishda muhim vosita ekanligi ta’kidlanadi.