MIRTEMIR SHE’RIYATIDA ONA YURT VA QISHLOQ MANZARALARI: ‘QISHLOG’IM’ SHE’RI MISOLIDA - Nodira Jo'rayeva Maxsud qizi (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2026)
Ushbu maqola Mirtemirning “Qishlog’im” she’ri asosida ona yurt, qishloq hayoti va milliy qadriyatlarning badiiy ifodasini tahlil qiladi. She’rda shoir qishloq manzaralari, tabiat tasvirlari va xalq hayotining nozik jihatlarini o‘zining hissiy va badiiy uslubi orqali aks ettiradi. Shu bilan birga, she’r shaxsiy xotira, go‘daklik va mehr-muhabbat hissiyoti bilan uyg‘unlashgan. She’rda ishlatilgan metafora, takroriy iboralar va tabiat tasvirlari o‘quvchida estetik zavq uyg‘otadi va milliy qadriyatlarni anglash imkonini beradi. Mirtemir qishloq hayotidagi go‘zallik, mehnat va urfodatlarni nozik badiiy obrazlar orqali tasvirlab, ona yurtga bo‘lgan sadoqat va mehrmuhabbatni o‘quvchiga yetkazadi.