TASVIRIY SAN’AT DARSLARIDA RANGTASVIR ASOSIDA KOMPOZITSIYA MASHG‘ULOTLARINI TASHKIL ETISH TEXNOLOGIYASI - Murodova Shohinabonu Alisher qizi (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2026)
Ushbu maqolada tasviriy san’at darslarida rangtasvir asosida kompozitsiya mashg‘ulotlarini tashkil etish texnologiyasi tahlil qilinadi. Rangtasvir va kompozitsiya o‘quvchilarning vizual tafakkurini, rang uyg‘unligini tushunish qobiliyatini va ijodiy fikrlashini rivojlantirishda muhim rol o‘ynaydi. Maqolada interfaol metodlar, loyihaviy mashg‘ulotlar, vizual yordamchi materiallar va raqamli resurslardan foydalanish orqali darslarni samarali tashkil etish usullari tavsiflanadi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, texnologik va innovatsion yondashuvlar o‘quvchilarning san’at kompetensiyasini oshirish va ijodiy faolligini rag‘batlantirishga yordam beradi.