MANZARA KOMPOZITSIYASINI BAJARISHDA O‘QUVCHILARNING IJODIY FIKRLASHINI RIVOJLANTIRISHNING INNOVATSION USULLARI - Murodova Shohinabonu Alisher qizi (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2026)
Ushbu maqolada manzara kompozitsiyasini bajarishda o‘quvchilarning ijodiy fikrlashini rivojlantirishning innovatsion usullari tahlil qilinadi. O‘quvchilarning ijodiy faolligini rag‘batlantirish va tasviriy san’at kompetensiyasini oshirish maqsadida interfaol metodlar, loyihaviy mashg‘ulotlar, raqamli platformalar va zamonaviy pedagogik texnologiyalar qo‘llaniladi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, innovatsion usullar dars jarayonini qiziqarli qiladi, o‘quvchilarning mustaqil va ijodiy ishlashini rag‘batlantiradi hamda san’atga bo‘lgan qiziqishini oshiradi.