TABIIY FANLARNI O‘QITISHDA O‘QUVCHILARNI MUAMMOLI VAZIFALAR ORQALI BILIM VA KO‘NIKMALARINI MUSTAHKAMLASH. - Davronova Yulduz Xolmirzo qizi (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2026)
Mazkur maqolada tabiiy fanlarni o‘qitish jarayonida muammoli vazifalardan foydalanish orqali o‘quvchilarning bilim va ko‘nikmalarini mustahkamlash masalalari yoritilgan. Tadqiqotda muammoli ta’limning mohiyati, uning tabiiy fanlar mazmuni bilan uyg‘unligi hamda o‘quvchilarning bilish faolligiga ta’siri tahlil qilinadi. Muammoli vazifalar orqali o‘quvchilarning mantiqiy va tanqidiy fikrlashi, mustaqil qaror qabul qilish hamda o‘z bilimlarini amaliy vaziyatlarda qo‘llash ko‘nikmalarini rivojlantirish imkoniyatlari asoslab beriladi. Shuningdek, tabiiy fanlarda nazariy bilimlarni chuqur o‘zlashtirish va ularni hayotiy jarayonlar bilan bog‘lashda muammoli vazifalarning pedagogik samaradorligi ochib beriladi.