YOSHLAR SOG‘LOM TURMUSH TARZINI SHAKLLANTIRISHDA SPORT TURLARINING AHAMIYATI - Aslanova Maloxat Akramovna (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2026)
Maqolada yoshlar sog‘lom turmush tarzini shakllantirishda sport turlarining roli va ahamiyati o‘rganilgan. Turli sport turlari yoshlarning jismoniy rivojlanishiga, psixologik barqarorligiga va ijtimoiy ko‘nikmalarini rivojlantirishga qanday ta’sir ko‘rsatishi tahlil qilinadi. Shu bilan birga, yoshlarni sportga jalb qilishning samarali usullari va sog‘lom turmush odatlarini shakllantirish mexanizmlari keltirilgan.