FUTBOL DARVOZABONLARI UCHUN SENSORLI KIYIM VA HARAKAT MONITORINGI TEXNOLOGIYALARI - Bobomuradov Sobitjon Erkinovich (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2026)
Ushbu maqolada futbol darvozabonlari uchun sensorli kiyimlar va harakat monitoringi texnologiyalaridan foydalanish imkoniyatlari tahlil qilingan. Tadqiqotda sensorli kiyimlar orqali futbolchining tana harakati, qo‘l va oyoq koordinatsiyasi, tezkorlik va refleks ko‘nikmalarini kuzatish hamda optimallashtirish metodikasi yoritilgan. Shuningdek, maqolada ushbu texnologiyalar yordamida individual mashg‘ulotlarni shaxsiylashtirish va professional tayyorgarlikni oshirish yo‘llari ko‘rib chiqilgan.