SAN’AT TA’LIMIDA KOMPETENSIYAVIY YONDASHUV: XALQARO TAJRIBA VA O‘ZBEKISTON AMALIYOTI - Ergasheva Dilnoza Raximjonovna (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2026)
Maqolada san’at ta’limida kompetensiyaviy yondashuvning xalqaro tajribasi tahlil qilinadi va uni O‘zbekiston ta’lim amaliyotiga moslashtirishimkoniyatlari muhokama qilinadi. Tadqiqotda kompetensiyaviy yondashuvning pedagogik tamoyillari, o‘quvchilarning ijodiy va estetik kompetensiyalarini shakllantirishdagi roli, shuningdek, zamonaviy oliy va umumta’lim tizimlarida qo‘llanilishi ko‘rib chiqiladi. Natijalar kompetensiyaviy yondashuvni milliy sharoitga tatbiq etish orqali san’at ta’limining samaradorligini oshirish va o‘quvchilarning ijodiy salohiyatini rivojlantirish imkoniyatini ko‘rsatadi.