O‘QUVCHILARDA JISMONIY FAOLLIKNI RAG‘BATLANTIRISHDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALARNING ROLI - Nazarov Nursultan Safarbayevich (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2026)
Mazkur maqolada o‘quvchilarda jismoniy faollikni oshirish vasog‘lom turmush tarzini shakllantirishda raqamli texnologiyalarning ahamiyati tahli qilinadi. Raqamli ilovalar, mobil qurilmalar, interaktiv platformalar va aqlli texnologiyalar orqali o‘quvchilarning jismoniy mashg‘ulotlarga bo‘lgan qiziqishini kuchaytirish masalalari yoritiladi. Shuningdek, raqamli texnologiyalardan foydalanish jarayonida motivatsiyani oshirish, individual yondashuvni ta’minlash hamda jismoniy faollik monitoringini olib borish imkoniyatlari ko‘rsatib beriladi. Tadqiqot natijalari raqamli texnologiyalar jismoniy tarbiya jarayonining samaradorligini oshirishda muhim omil ekanini asoslaydi.