JISMONIY TARBIYA DARSLARIDA INTERAKTIV O‘QUV TEXNOLOGIYALARINI QO‘LLASHNING SAMARADORLIGI - Nazarov Nursultan Safarbayevich (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2026)
Mazkur maqolada jismoniy tarbiya darslarida interaktiv o‘quv texnologiyalarini qo‘llashning pedagogik samaradorligi tahlil qilinadi. Interaktiv metodlar orqali o‘quvchilarning dars jarayonidagi faolligi, mustaqil fikrlashi va jamoada ishlash ko‘nikmalarini rivojlantirish masalalari yoritiladi. Shuningdek, axborot-kommunikatsiya texnologiyalari, o‘yinli metodlar va hamkorlikka asoslangan yondashuvlarning jismoniy sifatlarni shakllantirishdagi o‘rni ko‘rsatib beriladi. Tadqiqot natijalari interaktiv o‘quv texnologiyalaridan foydalanish jismoniy tarbiya darslarining ta’limiy va tarbiyaviy samaradorligini oshirishini asoslaydi