SHARQ TASAVVUFIY TAFAKKURIDA MUSIQANING TARBIYAVIY AHAMIYATI - Ergashov Abbos Baxridinovich (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2026)
Maqolada sharq tasavvufiy tafakkurida musiqaning tarbiyaviy ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqotda musiqaning inson ruhiyati, ma’naviy tarbiya va ichki uyg‘onishdagi roli, shuningdek, tasavvufiy an’anada musiqa orqali qalbni tarbiyalash usullari yoritiladi. Maqola sharq shoirlari va tasavvuf ulamolarining musiqaga bo‘lgan yondashuvini, uning inson ruhiga ta’sirini va tarbiyaviy funksiyasini chuqur tahlil qiladi.