TASAVVUF VA MUSIQA UYG‘UNLIGI: G‘OYAVIY VA ESTETIK TAHLIL - Ergashov Abbos Baxridinovich (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2026)
Ushbu maqolada tasavvuf va musiqa uyg‘unligi masalasi g‘oyaviy va estetik nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Tadqiqotda musiqaning inson ruhiyati, qalb tarbiyasi va ma’naviy kamolotdagi roli ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, tasavvufiy musiqaning san’ati va falsafasi, uning inson ruhiga ta’siri, ruhiy uyg‘onish va ichki muvozanatni ta’minlashdagi ahamiyati yoritiladi. Maqola musiqaning nafaqat estetik zavq, balki g‘oyaviy ma’naviy boylik sifatida qadrlanishini tahlil qiladi.