MUSIQA NAZARIYASI DARSLARINI INDIVIDUALIZATSIYALASHDA ADAPTIV TA’LIM TIZIMLARI - Jalilov Shokir Isomiddinovich (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2026)
Mazkur maqola musiqa nazariyasi darslarini individualizatsiyalash jarayonida adaptiv ta’lim tizimlaridan foydalanish masalalariga bag‘ishlangan. Unda adaptiv o‘quv platformalarining talabalarning bilim darajasi, qobiliyati va o‘rganish sur’atiga moslashish imkoniyatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, musiqa nazariyasi fanida adaptiv tizimlar orqali nazariy bilimlarni bosqichma-bosqich o‘zlashtirish, musiqiy eshitish va tahliliy ko‘nikmalarni rivojlantirish hamda o‘quv jarayonining samaradorligini oshirish yo‘llari yoritiladi.