RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR YORDAMIDA MUSIQIY ESHITISH VA ANALIZ KO‘NIKMALARINI SHAKLLANTIRISH - Jalilov Shokir Isomiddinovich (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2026)
Mazkur maqola raqamli texnologiyalar yordamida talabalarda musiqiy eshitish va analiz ko‘nikmalarini shakllantirish masalalariga bag‘ishlangan. Unda audio va video resurslar, interaktiv dasturlar, virtual mashqlar hamdasimulyatsiyalar orqali musiqiy tovushlarni farqlash, ritm va intonatsiyani anglash, musiqiy tuzilmani tahlil qilish ko‘nikmalarini rivojlantirish usullari tahlil etiladi. Shuningdek, raqamli texnologiyalarning o‘quv jarayonidagi pedagogik samaradorligi va talabalarning mustaqil ishlash faolligini oshirishdagi ahamiyati yoritiladi.