TASVIRIY SAN’AT DARSLARIDA O‘QUVCHILARNING ESTETIK IDROKINI RIVOJLANTIRISHNING PEDAGOGIK SHART-SHAROITLARI - Beknazarova Pokiza Nurillobek qizi (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2026)
Ushbu maqolada umumiy o‘rta ta’lim maktablarida tasviriy san’at fanini o‘qitishda o‘quvchilarning estetik idrokini rivojlantirishga ta’sir etuvchi pedagogik omillar o‘rganiladi. Estetik idrokning shakllanishi nafaqat badiiy obrazlarni anglash, balki borliqning go‘zallik qonuniyatlarini his qilish, san’at asarlaridagi mazmunni chuqur tahlil qilish bilan bog‘liqdir. Maqolada estetik tarbiyaning mazmuni, o‘quvchilarning estetik hissiyotini shakllantiruvchi metodlar, badiiy idrokni rivojlantirishda amaliy mashg‘ulotlarning roli hamda o‘qituvchining pedagogik mahorati estetik tafakkurga ko‘rsatadigan ta’siri yoritilgan.