UMUMIY O‘RTA TA’LIM MAKTABLARIDA O‘QUVCHILARNING BADIIY-ESTETIK KOMPETENSIYASINI RIVOJLANTIRISHDA INNOVATSION YONDASHUVLARNING AHAMIYATI - Beknazarova Pokiza Nurillobek qizi (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2026)
Ushbu maqolada umumiy o‘rta ta’lim maktablarida o‘quvchilarning badiiy-estetik kompetensiyasini rivojlantirishda innovatsion pedagogik yondashuvlarning o‘rni tahlil qilinadi. Interfaol metodlar, ijodiy loyihalash, raqamli texnologiyalar, amaliy mashg‘ulotlar va fanlararo integratsiya san’at ta’limining samaradorligini oshirishda muhim omil sifatida ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot badiiy-estetik tafakkurni rivojlantirish jarayonida o‘quvchilarning mustaqil fikrlashi, kreativ faoliyati va san’at orqali o‘zini ifoda etish imkoniyatlarini kengaytirish zarurligini asoslaydi.