OLIY TA’LIM MUASSASALARIDA BO’LAJAK O’QITUVCHILARDA IJTIMOIY KOMPYETYENSIYALARNI RIVOJLANTIRISH - Hojiyeva , Nasiba (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2025)
Mazkur maqolada oliy ta’lim muassasalarida bo‘lajak o‘qituvchilarda ijtimoiy kompetensiyalarni shakllantirish va rivojlantirish masalalari yoritilgan. Ijtimoiy kompetensiya tushunchasi, uning tarkibiy qismlari va ahamiyati tahlil qilingan. Shuningdek, ta’lim jarayonida faol o‘qitish usullari, ijtimoiy loyihalar va muloqotga asoslangan texnologiyalar orqali ushbu kompetensiyalarni shakllantirishning samarali yo‘llari ko‘rsatilgan. Xalqaro tajriba va milliy an’analar uyg‘unligi asosida bir qator taklif va tavsiyalar berilgan.