INGLIZ VA O‘ZBEK TILLARIDAGI ILMIY MAQOLALAR ANNOTATSIYALARIDA MODAL FE’LLARNING QIYOSIY-TIPOLOGIK TAHLILI. - Abdujalilova Sarvinoz Rashid qizi (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2025)
Mazkur maqolada ingliz va o‘zbek tillaridagi ilmiy maqolalar annotatsiyalarida qo‘llaniladigan modal fe’llarning qiyosiy-tipologik tahlili amalga oshiriladi. Tadqiqotda modal fe’llarning semantik va funksional xususiyatlari, xususan epistemik va deontik modallik ifodalanishi o‘rganiladi. Ingliz tilida may, can, must, should kabi modal fe’llar hamda o‘zbek tilida mumkin, kerak, lozim kabi modal birliklarning annotatsiyalarda qo‘llanish chastotasi va uslubiy vazifalari tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari ilmiy matnlarning ixchamligi va obyektivligini ta’minlashda modal fe’llarning muhim rol o‘ynashini ko‘rsatadi.