СУВ ТАНҚИСЛИГИНИНГ САЛБИЙ ОҚИБАТЛАРИ ВА ҚИШЛОҚ ХЎЖАЛИГИГА ТАЪСИРИНИНГ ИЛМИЙ АСОСЛАРИ - Тўраев , Толиб (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2025)
Мазкур мақолада сув танқислигининг асосий сабаблари, унинг қишлоқ хўжалиги ишлаб чиқаришига кўрсатаётган салбий таъсири ва бу жараённи илмий асосда баҳолаш усуллари таҳлил қилинган. Шунингдек, сув ресурсларини самарали бошқариш, сув тежовчи технологияларни жорий этиш ҳамда иқлим ўзгариши шароитида сувдан оқилона фойдаланишнинг долзарблиги ёритилган.