AYOLLAR YOZGI KIYIMINI TIKISH TEXNOLOGIYASI VA TIKUV JARAYONINING OPTIMALLASHTIRILISH - Adilova Umidaxon Xabibulloh qizi; Nurmatova Durdonaxon Nodirbekovna (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada zig‘ir tolali gazlamalarning tarkibiy va fizik-mexanik xususiyatlari hamda ularni yengil kiyim ishlab chiqarishda qo‘llash texnologiyasi yoritilgan. Zig‘ir tolasi asosida tikiladigan kiyimlarning ekologik, gigienik va estetik afzalliklari tahlil qilinib, tikuv jarayonini takomillashtirish va optimallashtirish bo‘yicha tavsiyalar ishlab chiqilgan. Shuningdek, zamonaviy tikuv uskunalari, energiya va resurs tejovchi texnologiyalarni qo‘llash orqali mahsulot sifatini oshirish imkoniyatlari ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalari zig‘ir tolali gazlamalardan tayyorlangan kiyimlarning nafaqat qulaylik va gigienik jihatdan, balki ekologik xavfsizlik nuqtai nazaridan ham ustun ekanligini ko‘rsatadi.