MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARNING QO’L MEHNATI MASHG‘ULOTLARIDA IJODIY FAOLIYATNI TASHKIL ETISH - Nuraliyeva , Dinora (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2025)
Maktabgacha yoshdagi bolalarning qo‘l mehnati mashg‘ulotlarida ijodiy faoliyatni tashkil etish applikatsiya mashg‘ulotlarida amalga oshiriladi. Maktabgacha ta’lim tashkilotlarida bolalarning mustaqil badiiy ijodiy ijodiy faoliyatida qo‘l mehnatiga o’rgatishni tashkil etish asosan ularning bo’sh vaqtlaridan foydalangan holda amalga oshiriladi. Unda bolalar kichik guruhlarga bo’linadilar. Bundan mashg’ulotlarni haftasiga bir marta haftaning ikkinchi yarimida o’tkazish maqsadga muvofiqdir. Bolalarning o’zlashtirishlarini hisobga olgan – holda o’tkazish mumkin.