KIBERXAVFSIZLIK IQTISODIYOTI : RAQAMLI TAHDIDLARNING BOZOR BARQARORLIGIGA TA’SIRI - Quanova Aysana Ishanbekovna; G’ofurova Dilobar Karamatovna (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2025)
Ushbu maqolada kiberxavfsizlik iqtisodiyotining mazmuni, raqamli tahdidlarning iqtisodiy barqarorlik va bozor muvozanatiga ko‘rsatadigan ta’siri keng qamrovda tahlil qilinadi. Raqamli transformatsiya jadal sur’atlarda rivojlanayotgan hozirgi davrda kiberhujumlar, ma’lumotlar o‘g‘irlanishi, moliyaviy firibgarlik va tizimlar ishdan chiqishi kabi xavflarning iqtisodiyotga olib keladigan zarar va yo‘qotishlari yoritiladi. Shuningdek, kompaniyalar va davlatlarning kiberxavfsizlik strategiyalarini kuchaytirishi, investitsiyalarning oshishi hamda raqamli infratuzilmaning himoyalanganligini ta’minlash bozor barqarorligi uchun qanday ahamiyat kasb etishi ochib beriladi. Maqolada kiberxavfsizlikning milliy iqtisodiy xavfsizlik, raqobatbardoshlik va barqaror iqtisodiy o‘sishga ta’sir etuvchi omil sifatidagi roli ham chuqur o‘rganiladi.