Maktabgacha yoshdagi bolalarning aqliy faoliyatini rivojlantrishda didaktik o’yinlarning ahamiyati - Shoyoqubova , Maftuna (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarning aqliy faoliyatini rivojlantrishda didaktik o‘yinlarning maktabgacha ta’lim tashkiloti pedagogik jarayonidagi o‘rni va ahamiyati haqida so’z boradi. Didaktik o‘yinlar orqali bola dunyoqarashini rivojlantirishning maqsad va vazifalari, maktabgacha ta’lim tashkilotlarida faoliyat jarayonlarini o‘yin orqali tashkil qilishning muammolari, tavsiya va xulosalari keltirilgan.