TURIZM SOHASINING IQTISODIY RIVOJLANISHIDAGI O’RNI - Sadullayeva Nozlioy Farxod qizi; G’ofurova Dilobar Karamatovna (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2025)
Ushbu maqolada turizm sohasining milliy iqtisodiyot rivojlanishidagi o‘rni, ahamiyati va ta’sir ko‘rsatish mexanizmlari tahlil qilinadi. Global va mahalliy turizm bozoridagi jarayonlar, sohaning yalpi ichki mahsulotga qo‘shayotgan hissasi, yangi ish o‘rinlarini yaratishdagi roli hamda investitsion jozibadorlik darajasi ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, infratuzilma rivoji, xizmatlar sifati, transport-logistika tizimi va raqamli turizmning iqtisodiy samaradorlikka ta’siri ilmiy asosda yoritiladi. Tadqiqotda turizmni rivojlantirish orqali hududiy barqarorlik, valyuta tushumlari va tadbirkorlik faoliyati kengayishi kabi omillar tahlil qilinib, sohani yanada takomillashtirish bo‘yicha taklif va xulosalar beriladi.