MAKTABGACHA TA’LIM YOSHIDAGI BOLALARGA XORIJIY TILNI O‘RGATISHNING PEDAGOGIK-PSIXOLOGIK ASOSLARI - Choriyeva Xurmo (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2025)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqolada maktabgacha ta’lim yoshidagi bolalarga xorijiy tilni o‘rgatish jarayonining pedagogik va psixologik asoslari tahlil qilinadi. Erta yoshda til o‘rganishning ahamiyati, bolaning individual rivojlanish xususiyatlari, til o‘rgatishda qo‘llaniladigan metodlar, shuningdek o‘yin, vizual va kommunikativ yondashuvlarning samaradorligi ilmiy asosda yoritilgan. Tadqiqot davomida xorijiy til ko‘nikmalarini shakllantirishda motivatsiya, psixologik tayyorgarlik, muloqot faoliyati va eshituv-hissiy qabul qilish jarayonlarining roli ko‘rib chiqiladi. Maqola maktabgacha ta’lim muassasalari pedagoglari uchun samarali metodik yondashuvlarni tavsiya etishga qaratilgan.