MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARNING PSIXIK HOLATLARNING O’ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Abduqodirova , Fazilatxon (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2025)
Maktabgacha ta’lim muassasalarining metodik jihozlar bilan ta’minlanishi va turli xil innavatsion usullar asosida mashg’ulotlar jarayonini tashkil etish vazifasi barcha tarbiyachilarga asosiy vazifalar sifatida qaralayotgani barchamizga sir emas. Psixologik tadqiqotlardan ma’lumki, maktabgacha yoshdagi bolalar ruhiyatini shakllanishi ko’p jihatdan ularning faoliyat turlariga bevosita bog’liq bo’ladi. Chunki, bola o’yin, mehnat, o’quv faoliyatlari asosida hayotiy tajribasi oshib boradi bu esa ularda tafakkur jarayonini shakllanishiga asos bo’ladi.